Reklama
 
Blog | Viktor Pondělík

Bacha na ně!

Už dlouho něco takového nepamatujeme. Už dlouho to tu nebylo. Moc dlouho jsme byli v pohodě. Deset let jsme u nás něco podobného nezaznamenali a i v posledním čtvrtstoletí se to přihodilo jenom párkrát.

Ale je to tu. Stalo se to zase jednou realitou. A proto jsme nabádáni, abychom se měli na pozoru.

V pražských Riegerových sadech se objevil černý jedinec, který se mohl stát pro kdekoho z naší společnosti hodně nebezpečným. Sice prý šlo o hrozbu jen potenciální, jenže jeden nikdy neví a rozhodně není o co stát.

I když bylo odborníky prohlášeno, že takovíto jedinci hrozbu pro Česko nepředstavují, je třeba mít se na pozoru před takovými.

Dotyčný jedinec se pohyboval v uvedené lokalitě ve středu 9. září. Byl apatický a jak už tomu u jemu podobných bývá, nejevil snahu se ukrýt, působil dezorientovaně, měl neobvyklé hlasové projevy. A zanedlouho po objevení s ním byl ámen, neboť byl nakažen smrtícím virem. Proti němuž se u nás dá bránit očkováním, jenže stejně…

Stejně by si našinci měli dát na takové pozor. Ti, kdo se v blízkosti podobných jedinců vyskytují, by měli vždy používat respirátor, brýle a rukavice, neměli by s těmito mít přímý kontakt. Protože jeden nikdy neví. A pokud našinec takového podivně se chovajícího jedince uzří, měl by zavolat profesionály, třeba městskou policii.

Protože taková rizika nelze podceňovat. Je třeba zakročit, dokud není pozdě. Proti takovým, jako byla… ona zmíněná samice netopýra, nakažená vzteklinou (http://www.denik.cz/z_domova/v-cesku-se-po-deseti-letech-objevila-vzteklina-u-netopyra-20150918.html).

 

Reklama